Perubahan

Sambil sy dan mama masak2 juadah untuk berbuka, tiba mama mengeluarkan statement.

mama : along…dah kawen. angah…dah kerja. adik…dah nk fly…..

**krik krik. Bunyi cengkerik (xde pun benarnya)….senyap sepi…**

monolog sy: ayat mama cam tergantung je.. apa yg mama nk cakap ni.. tahu la org tak de perubahan besar apa2 buat masa nih…huhu nk kerja? 2 tahun agi nk abes blaja kut, fly? mmg tak a.. tapi kalau kawen tu….

saya : ma nak suruh alang kawen gak ke?? haha

mama : haa! da ade calon ke?

saya : hahhaha~~

tak tahu nak cakap pa dah. huhu

mungkin alang ni nampak statik je kan dlm hidup buat masa ni, sbb tu mama kata begitu dgn ayat x habis. huhu. lek ma, doakan saja alang berjaya dunia dan akhirat..

nak buat perubahan mcm adik beradik len buat mungkin lambat agi.. tp perubahan dalaman yg sebahagiannya mungkin tak terzahirkan tu dalam proses………

Oh ye..diam x diam dah nk masuk hari ke 6 Ramadhan. Masa, pantas sungguh meninggalkan kita. Moga setakat ini amal yg dilakukan diterima Allah dan mendapat rahmatNya. Rasa cam best kan syaitan kena ikat bulan puasa ni. Tapi ingt, kawan syaitan, nafsu dlm diri kita ni masih ada. Hati-hati, dia akan menguasai kita bilamana kita lalai. Ya Allah janganlah jadikan kami dalam kalangan orang yg lalai dan rugi.

salam ramadhan kareem

selamat berpuasa! 🙂

 

p/s : marilah kita jangan makan sampai tersandar time berbuka, Allah tak suka orang yang berlebih-lebihan tau (7:31).

Advertisements

4 thoughts on “Perubahan

  1. lalulalang says:

    alang pon xlma da kn..

  2. lalulalang says:

    terbaek!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: