“tatatata”

Setelah bersalaman dan berpelukan dengan teman-teman dan mengucapkan “selamat tinggal”, “jumpa lagi”, “drive elok-elok” dan “assalamualaikum”, saya pun masuk ke dalam kereta. Perjalanan dari Palong 2 (menghadiri kenduri kawen teman sepengajian di upm) ke Kuala Pilah cukup memeningkan kepala saya. Siapa yang dah lama tak melalui jalan kelapa sawit dan berliku-liku, memang boleh mual-mual pening rasa nak muntah sikit.

Tadi tumpang kereta orang, sekarang kena drive sendiri pula untuk pulang ke rumah di Tampin. Ohh dah dapat bayangkan jalan kuala pilah ke tampin. Risau termuntah dalam kereta. Ingat nak naik tidur di rumah Along, memandangkan kunci rumahnya dah diberi ke saya pagi tadi. Tapi takut terlajak tidur pula lepas tu malam baru sampai Tampin. Tak boleh-boleh.

Dengan gagahlah memandu pulang ke Tampin. Biasanya takut-takut nak potong lori, tapi kali ni mengumpul keberanian pasal nak cepat sampai rumah. Adalah dua tiga lori dipotong. huhu.

Sesampainya di rumah, saya terus mencari kelibat kereta Along. Kecewa kerana mendapati kereta tiada. Bermakna Husna pun tiada juga. Lalu saya pun dengan letihnya keluar dari kereta tanpa perasan ada yang memerhati. Tiba-tiba kedengaran suara menjerit “aaaa aaa tatatatata” di pintu. Bila dipandang ke arah suara itu, terus dia tergelak riang sambil menggoyang tangannya.

Saya senyum. Terus hilang pening mual segala. Husnaaaa. Terima kasih sambut maklang balik. haha.

Agaknya macam ni perasaan mak-mak balik kerja penat-penat bila tgk anak terus bersemangat.

*Catatan dari mak sedara yang over. Dah besar nanti baca tau husna.

🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: